perjantai 20. heinäkuuta 2018

Outi Pakkanen; Helle

Outi Pakkasen Helteen etsin käsiini, kun tarvitsin Helmet 2018 -haasteen toiseksi viimeistä tyhjää kohtaa: 48. haluaisit olla kirjan päähenkilö. Tietysti haluaisin olla Anna Laine! Koska Anna on ärsyttävä! Pitkä ja hoikka ja tumma ja voi syödä lihomatta vaikka kuinka paljon. Ja syökin. Ei ole naisen helppo kestää, ei.
Helle sopi oikein hyvin tähän heinäkuiseen vuosisadan helleaaltoon, myös kirjassa lämpötila nousi tuonne johonkin 32 asteen lämpöön.
Pakkaset ovat aina varmoja nakkeja. Niin tämäkin, jossa Anna Laine joutuu koirineen evakkoon omasta kodistaan vesivahingon vuoksi. Hän majoittuu taloyhtiöön, jonka asukkaista alkaa paljastua yllättäviä seikkoja. Anna myös rakastuu…
Ja ruumis. Ruumis tulee sitten ihan kirjan lopussa.
Aa mutta nyt täytyy kyllä mainita! Ihan alusta en tykännyt kirjassa. Siinä Anna on viettämässä kesäisiä lomapäiviä ystävättärensä mökillä ja näiden kahden dynamiikassa oli jotain epäaitoa. En oikein osaa sanoa mitä se on. Jotain heidän keskinäisessä sanailussa, suhde on vähän.. epäaito? Ihan jäi vain kiinnostamaan, enkä tarkalleen edes muista mitä se oli, mutta jotenkin tuli hyvin erikoinen olo lukiessani sitä. Ettei Anna olisi ollut vähän... ilkeä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti