perjantai 28. kesäkuuta 2019

Lee Child; Teksas palaa

Teksas palaa on Jack Reacher -sarjan kolmas kirja. Se sijoittuu nimensä mukaisesti Teksasiin ja yllättävän suuri osa oli Teksasin kuvailua. Se olikin kiva mauste kirjaan! Teksas ei ole ollut minulle mitään muuta kuin muinaisen Dallas -tv-sarjan tapahtumapaikka. Teksas on aivan valtava, maanteitä piisaa ja etäisyydet ovat ihan hillittömiä. Ja helle. 45 astetta. Että siitä vähän vertailukohdetta meille tänne Suomeen, jossa jotkut valittavat muutaman kerran kymmenessä vuodessa koettuun 30 asteeseen. Ja sitten rasismi. Teksasilla ja Meksikolla on yhteistä rajaa ja rajaselkkauksilta ei ole vältytty.
Jack Reacher saa eräänlaisen toimeksiannon Greerin perheen miniältä, joka pelkää vankilasta vapautuvaa pahoinpitelevää miestään.
Reacher -tutkielmassani on nyt menossa naiset numero 3. ja 4. Nelonen on lesbo, mutta se ei  estä Jackia huomioimasta tämän urheilurintaliivejä tai sitä, ettei tiukan t-paidan olla ole yhtään mitään (jälleen!).
Kirjan rasistiset valkoiset miehet nimittivät meksikolaisia pavunvetäjäksi. Voi että, kun tietäisin mikä termi tämä on ollut alkukielellä kirjoitetussa romaanissa Echo burning.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti