lauantai 1. kesäkuuta 2019

Lee Child; Viimeinen vieras

Viimeinen vieras on aikajärjestyksessä toinen Jack Reacher -sarjan dekkari.Tästä alkaa empiirinen tutkielmani Reacherin naissuhteista kautta aikojen. Tarkoituksena siis tarkistella, onko jokaisessa kirjassa uusi rakastettu ja onko rakkaussuhteilla jatkumoa. Ensimmäisessä kirjassa Reacher alkoi seurustella nuoruusaikojen ihastuksensa Jodien kanssa. Tässä toisessa romaanissa suhde Jodieen edelleen jatkui, mutta pariskunta oli toisistaan erillään ja Reacherin uusi naiskumppani oli FBI-etsivä Harper. Suhde ei tosin saanut täyttymystään, mutta päästiin sentään melkein asiaan. 
Kyllä ei mikään muu, kuin mies-dekkareita kirjoittava mies-dekkaristi keksi, että FBI-naisagentti kulkisi muka paitapuserossaan ilman rintaliivejä. Sellaista ei siis todellakaan tapahdu. Muuta kuin miehen mielikuvituksissa. Kukaan nainen ei kulje ilman rintaliivejä työasussaan. Ei kukaan. 
Niin onhan näissä jokin juoni ja murhajuttukin aina. Tässä se oli sarjamurhaaja, joka niitti armeijassa uraa tehneitä naisia. Tästä syystä FBI tarvitsi apuunsa ex-sotilaspoliisimajuri Reacherin.
Tasalaatuista mies-dekkaria, jota lukiessa ei tarvitse ajatella yhtään mitään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti