sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Elly Griffiths; Risteyskohdat

Viimeinkin sain käsiini tämän pitkään kaipaamani dekkarisarjan aloituksen. Risteyskohdat aloittaa Ruth Galloway-mysteerit. Ruth on arkeologi, ja ihan tavallinen eronnut nainen. Tarinat sijoittuvat Norfolkin rannikolle marskimaille, jossa vuorovesi nousee ja laskee suopohjaiselle maalle ja takaisin. Tällaiselta muinoin paalutetulta maa-alueelta löydetään tytön luuranko. Poliisi Harry Nelson pyytää Ruthin apua selvittämään, onko luuranko muutama vuosi sitten kadonneen tytön jäänteet vai vanhempaa perua. Pian toisestakin perheestä katoaa tyttö. Tutkinnan ohessa tutustutaan Ruthin arkeologi-opettajiin, ystäviin ja marskialueen lintubongareihin. Joku heistä on syyllinen tyttöjen katoamiseen.
Nautin tämän kirjan helppoudesta ja sujuvuudesta. Lopussa oli vähän nopea ja hätäinen ratkaisu epäuskottavuuksineen, mutta nämähän ovat vain dekkareita, ei mitään romaanitaivaan kaunokirjallisia helmiä.  Toivottavasti löydän pian käsiini seuraavan osan.


2 kommenttia:

  1. Minusta kirjan helmi on Ruth ja arkeologia. Siinä sivussa ratkotaan vanhoja ja uusia mysteerejä. Tykkään tosi paljon tästä sarjasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin nautin. Tässä oli myös mahtava pohjavire, sellainen kirjailijan itsevarmuus. Se on hyvä, lukija tietää olevansa varmoissa käsissä ja voivansa vaan nauttia (verrattuna joihinkin esikoiskirjailijoihin, joilla on haparointia - toisaalta Griffiths ei ole mikään aloittelija, kun on kirjoittanut muita kirjoja ennen näitä dekkareita).

      Poista