sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Roslund & Hellström; Peto

Olenkohan lukenut tämän jo aikaisemmin? Kirja on kirjoitettu vuonna 2004, mutta en ole ainakaan vuoden 2011 jälkeen lukenut tätä, sillä sen jälkeen kaikki lukemani on listattu. Jotain tuttua kirjassa kuitenkin oli. Sen alkupuoli oli hivenen sekava, menin sekaisin henkilöistä.
Peto on raaka pedofiili-tarina, jonka lukemista helpottaa lyhyet luvut ja kappaleet. Lukijalle jää tavallaan aikaa huokaista ja hengähtää rankkojen tapahtumien kuvailujen välissä. Se helpottaa silloin, kun rankat tapahtumat alkavat vyöryä kirjojen sivuilta päälle. En kokenut kirjaa liian rankaksi lukea. Ja mielestäni fyysinen väkivalta on ehdottomasti helpompaa ja turvallisempaa lukea, kuin henkinen. Luen sujuvasti tätä sängyssä ennen nukkumaanmenoa, mutta ei tulisi mieleenkään lukea mitään henkisesti ahdistavaa ja painostavaa kirjaa ennen unta.
Kirjassa vangittu pedofiili karkaa vankilasta ja toistaa rikoksensa. Raiskatun ja tapetun tytön isä ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja alkaa jahdata vankikarkuria, kun näyttää siltä ettei poliisi saa mitään aikaiseksi.
Kirja on ensimmäinen Ewert Grens -sarjan dekkari. Jälkimmäiset olenkin jo lukenut lukuun ottamatta ihan uusinta, joka on ilmeisesti ilmestynyt viime vuonna. Koska en ole uutuuskirjojen perään, niin en ole siihen vielä paneutunut mitenkään. Jaksan odottaa vaikka jokusen vuoden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti