perjantai 4. syyskuuta 2020

Emelie Schepp; Hidas kuolema


 Hidas kuolema on sarjansa kolmas dekkari, jossa syyttäjä Jana Berzelius ja poliisikumppanit selvittävät rikoksia. Janalla on oma menneisyytensä, joka linkittyy vankilassa olevaan Danilo Penaan. Juonikuvio sen teeman parissa on aika yliampuva. Kirja kantaisi (ehkä) ihan omillaan ilman koko Janan menneisyyttä ja Danilo Penan sotkemista asiaan.

 Kirjan varsinainen tarina alkaa siitä, kun ambulanssimiehistö saapuu rikospaikalle, joissa on tehty raakaa väkivaltaa amputoimalla uhrilta ruumiinosia. Samanlaisia tapauksia tulee lisää. Joka kerta uhri on jätetty henkitoreissaan odottamaan pelastushenkilökuntaa. 

Murhaaja oli hyvin arvattava jo kirjan alkupuolelta lähtien, kirjailija ei joko halunnut tai osannut peittää sitä. Dialogi oli johdattelevaa, syyllisen käyttäytyminen päivänselvää. Minua ei haitannut, vaikka arvasinkin murhaajan jo alusta alkaen. En pidä sitä pahana dekkareissa, vaan tärkeintä on lukea se tarina alusta loppuun ja nähdä tutkijoiden selvittelyketju siitä, miten he asian lopulta selvittävät. Sitä paitsi ainahan voi arvata väärin. Ei kai kirjaa ole tarkoituskaan tehdä ristisanaksi, jonka lukija ratkaisee, vaan muutaman päivän lukunautinnoksi. Pidin kuitenkin kahdesta aiemmasta Scheppin kirjasta enemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti