torstai 24. syyskuuta 2020

Viveca Sten; Vallan varjoissa


 Tämä oli jo 7. osa Sandhamn -sarjaa. On jotenkin outoa, että jokseenkin samaa kaavaa käyttämällä saa näin monta dekkaria, jotka ovat laadukkaita ja vauhdikkaita ja lukijaystävällisiä. Tietenkin ne ovat epäuskottavia, eihän Sandhamnissa nyt tuollaista määrää murhia oikeasti voisi sattua ja miksi kaikki osuisi Nora Linden arkeen, mutta hui-hai! viihdettähän tämän on tarkoituskin olla.

Carsten Jonsson on ökyrikas riskisijoittaja, joka rakentaa hulppean loistohuvilan Sandhamniin. Hän ei noudata saaren perinteitä jokamiehenoikeuksista, rakennusoikeuksista ja menee vieläpä rakentamaan laiturinsakin osin naapurin puolelle. Tästä seuraa, ettei Carstenista oikein pidetä. Loistokkaiden tupaantuliaisten päätteeksi vierasmaja palaa tuhkaksi. Onko kateellinen naapuri syyllinen tuhopolttoon? Ja kuka on palaneista raunioista löytynyt ruumis?

Mutta siis nyt ihan oikeesti. Kirjan "pahiksen" nimi on Carsten Jonsson. Kirjan takakannessa on kyllä aika suuri munaus, sillä siellä Carsten Jonssonia nimitetään Carsten Larssoniksi. Miten tällaiset virheet pääsevät putkahtelemaan painettuun tekstiin? Kuka laatii takakansitekstin ja onko hän lukenut kirjaa ensinkään? Entä ne kaikki muut, joiden pitäisi tarkistaa tai lukea tuo teksti. Onko heistä kukaan edes lukenut kirjaa? Koko ketjussa ei ole kukaan huutanut peliä poikki tuossa vaiheessa. Ihmettelen suuresti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti