keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Johan Theorin; Yömyrsky

Yömyrsky oli mainiota öölantilais-dekkaria kummitustarinamaisilla mausteilla. Kummitustarinoista, kuten muustakaan fantasiasta, en välitä, mutta ei ne nyt hirveästi tätä tarinaa päässeet pilaamaan. Pidin tästä ehkä hieman enemmän kuin aiemmin lukemastani Theorinin Hämärän hetki -dekkarista.

Yksi vähän häiritsevä asia Theorinissa on: aikahypyt. Ja se näyttää olevan Theorinille ominaista, koska sitä harrastettiin myös tuossa edellisessä romaanissa. Ensin ollaan nykypäivässä, sitten esimerkiksi sata vuotta taaksepäin, sitten taas nykypäivässä, sitten taas taaksepäin... Minusta tuollainen rakenne rikkoo sujuvaa kokonaisuutta. Harvakseltaan käytettynä hyvä tehokeino, mutta todellakin vain harvakseltaan. Harvoja ovat ne kirjat, joissa tuollainen rakenne todella jaksaa koukuttaa kahdella eri juonellaan. Sekä sillä menneen ajan tapahtumisketjulla, että kirjan nykyhetken tapahtumaketjulla.

Haluan lukea vielä lisää Theorinia.

2 kommenttia:

  1. Minunkin on pitänyt tutustua tähän kirjailijaan jo vuosia! Häneltä tuli vuosi pari sitten joku talveen sijoittuva jännäri, josta kiinnostuin kovasti, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mikäs kiire sitä tässä valmiissa maailmassa. Päin vastoin: ihanaa kun on tiedossa jotain mitä odottaa. Olisi paljon tylsempää, jos tuntisi jo lukeneensa kaiken, minkä haluaa =). Theorinia kannattaa tosiaan lukea.

      Poista