maanantai 23. huhtikuuta 2012

T. Lennart Yrjänä; Kuolema routarajalla

Tarvitsin aakkoshaasteeseeni Y –kirjaimen ja valitsin siksi Kuolema routarajalla –romaanin täysin tietämättä mitä saisin (nimen perusteellahan tämä voisi olla vaikka dekkari =)). Kirjastossa yytä tuntui olevan vain jokunen metrin pätkä ja tämä oli sopivan ohut. Ajattelin, että olipa kirja millainen hyvänsä, niin näin lyhyen opuksen aina jaksaa lukea. Tämä olettamus osoittautui kyllä melkoisen vaikeaksi toteuttaa.
Kuolema routarajalla kertoo iäkkään miehen rimpuilusta avioliitossaan, seksikokemuksista, syrjähypyistään, seksikokemuksista, suhteesta ehkä vähän uskontoonkin ja seksikokemuksista. Ja muistinko mainita seksikokemukset… Myös hieman tulee juttua kullista ja pillusta ja sitten taas vähän seksikokemuksista. Aihe oli luotaantyöntävä. Olikohan tämä tarkoitettu enemmin mieslukijoille? Haluavatko he lukea runkkauksen anatomiasta ja siemennesteestä? Haluaako kukaan? Alkoi jo tällainen alapäätyyli kyllästyttää ja inhottaa.

Meillä oli kauppaoppilaitoksen aikana opettaja, joka kiroili luokassa. Joka lauseeseen tuli vittu tai paska. Ensin se kuulosti hupaisalta, olimme ihmeissämme opettajasta, joka kiroilee estotta.Olimmehan tuolloin jo aikuisia ja täysi-ikäisiä ja tuollainen estottomuus tuntui niin päätä huimaavalta. Kohta jatkuva kiroilu alkoi kyllästyttää ja inhottaa. Sitten nolottaa tämän opettajan puolesta. Mitä hän yritti osoittaa tällaisella suorastaan lapsellisella tavalla päästellä tuhmia sanoja. Katsokaa, minä uskallan! Katsokaa, kukaan ei voi minua kieltää! Olen kapinallinen enkä häpeä yhtään kiroilla teidän edessänne! Valtaa ja vapautta. Hm... niinpä niin. Samanlainen fiilis minulle tulee kirjoista, joissa jokaiseen lauseeseen saadaan ahdettua pillu ja kyrpä. 

Ai niin, jouduin jättämään X-kirjaimen pois aakkoshaasteesta. Meidän kirjastossa ei ollut yhtään X:llä alkavaa kirjailijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti