sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Susan Fletcher; Irlantilainen tyttö

Oikeastaan etsin Fletcherin Noidan rippiä, jota Pellon laidalta suositeltiin, mutta kun sitä ei ollut kirjastossa, niin otin  Irlantilaisen tytön. Ja täytyy sanoa, että kyllä tykkäsin. Olin tutustunut Fletcheriin jo Meriharakoissa, joka oli vielä mukaansatempaavampi, kuin tämä. Tykkään kovasti Fletcherin  kauniista runollisesta kielestä ja varsinkin luontokuvauksista.
Evangeline on romaanin irlantilainen tyttö, isätön ja kohta äiditönkin 7-vuotias, joka muuttaa isovanhempien maatilalle Walesiin. Siellä sitä sitten asustaa jos jonkinlaista omituista kulkijaa, aikuista ja lasta ja mahtuupa juoneen yksi kadonnut lapsikin. Evangeline saa kuulla oman osuutensa panettelusta, hänen kadonneella isällään ei ole mikään kovin hyvä maine kyläläisten keskuudessa. 
Ehdottomasti lukemisen arvoinen romaani.

1 kommentti:

  1. Hei, suosittelen vieläkin todella vilpittömästi tämän kirjailijan kirjaa Noidan rippi. jos et sitä vielä ole lukenut. minä luin sen nyt toisen kerran,vuosi oli väliä ja kyllä oli vieläkin samaa lumoa siinä kirjassa.pitää minunkin kokeilla näitä muita kirjoja :)

    VastaaPoista