tiistai 13. maaliskuuta 2018

Markku Ropponen; KoirapuistoromaaniTaas mulle ihan uusi kirjailija, nimen vain olen kuullut, mutta Koirapuistoromaani oli ensimmäinen lukemani. Ja hauska romaani olikin! Tällainen artopaasilinnamainen veijariromaani, joka pisti monta kertaa hykertelemään ja riemastumaan. En olisi uskonut, sillä olin ennalta vähän epäilevällä kannalla tästä, enkä kyllä osaa sanoa miksi. Kovana koiraihmisenä ehkä pelkäsin, että koirat on kuvattu huonosti, epäaidosti ja se alkaa ärsyttämään (siis mikäli kirjassa edes koiria olisi…?). No mutta tämähän olikin niin yli hilseen ja kaiken sovinnaisuuden rajojen ulkopuolella, ettei paljon tarvinnut ajatella minkään aitoutta. Tämähän oli huumoripläjjäys. Aivan ihastuttava sellainen!

Jyväskylän kaupunki valitsee Mäihäsen maailman ensimmäiseksi koirapuisto-ohjaajaksi. Tosin ihan helppo tämä valintatehtävä ei ole. Siinä saa vähän kepulikonstiinkin turvautua, jotta valitsija-asiamies ymmärtää oman parhaansa.
Mäihänen ja Tallinnantuonti-koiransa Vauhkonen luotsaavat sitten koiranomistajia oikein asiantuntevin ottein työpaikallaan koirapuistossa. Täytyy sanoa, että parempaa koirapuisto-ohjaajaa tuskin mistään saisi.
Ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja, jos yhtään Arto Paasilinna tai Jonas Jonasson (satavuotias joka karkasi ikkunasta ja pakeni) kiinnostaa. Sinulle, joka et ole tosikko ja haluat huvittua. Oikeastaan ihan jokaiselle!

Lisää Ropposta. Kuulemma dekkareita? Nam!

Kirja on julkaistu vuonna 2018, eli paikkaa Helmetissä kohdan 49.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti