keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Lotta-Sofia Saahko; Papan kanssa kahvilla
Kirjaa mainostettiin näin: "Keväällä 2020 koko Suomi seurasi, kun Lotta ja pappa lauloivat vanhoja sävelmiä Facebookissa."
No en kyllä ollut koskaan kuullut Facebookissa tai missään muuallakaan Lotasta ja Papasta, mutta tässä kirjassa olikin selvä facebookmainen tai muistiinpanomainen ote. Aluksi siihen oli vaikea tottua. Varsinkin Lotan Oho! ja Jees! huudahduksiin, kun hän kuunteli Papan muistelmia ja oli hämmästelevinään niitä. Tai sitten se johtuu siitä, että kirjoittaja Lotta-Sofia on vloggaaja ja tubettaja, eli nyt mennään aivan erilaiseen kirjalliseen ja sanalliseen ilmaisuun, johon olen tottunut. 
Evakkotarinat ovat aina riipaisevia ja upeita ja joka ikinen olisi oman kirjansa arvoinen. Niin vähän meillä on enää kertojia ja kohta kukaan ei muista. Ensin arvioin Papan ja oman äitini saman ikäiseksi, mutta sitten kävikin ilmi, että Pappa on jopa vähän nuorempi kuin minun äitini, joka lähti myös evakkoon Karjalasta. Eli aihe oli minulle tuttu, mutta silti tarinassa oli paljon uutta ja vierasta. Mietin kovasti, miten saisin avattua tätä tarinaa omalle äidilleni, joka ei enää lue kirjoja, mutta voisi innostua vertailemaan Papan muistoja ja omia kokemuksiaan. Hän varmaan rakastaisi Papan tarinaa! Pappa on ihan rautaa.

Helmet -haasteessa kohtaan: 26. Elämäkerta henkilöstä, joka on elossa
ja
Popsugar -haasteessa: 31. A book by a blogger, vlogger, YouTube video creator, or other online personality

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti