sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Marko Kilpi; Undertaker - Kuoleman kosketus


 Undertaker -sarjan 4. osa Kuoleman kosketus huipensi hautausurakoitsija Kiven ja Tuomaksen rikollissävytteisen tarinan. Mielestäni sarjan 3. osa on ollut paras, mutta ei tässä viimeisessäkään osassa ollut mitään vikaa, kun on jo tottunut lyhyisiin hivenen töksähteleviin kappaleisiin, joita ei kirjan luvut varsinaisesti jaa mitenkään eri osiin. Ja ylenmääräiseen filosofointiin kirjan sivuilla. Se nyt on tämän kirjasarjan teema.

Kiven persoonassa on jotain ihan huippua, josta pidän. Sellaista aivan omanlaatuistaan sisäänpäin hymyilevää huvittuneisuutta ja komiikkaa, kieroutta. Kivi on äijä. Kivi on eläin. Kivihän on, hitto soikoon, suorastaan seksikäs. Tuomaksen hahmo ei ollut ihan niin mieleeni, eikä varsinkaan Tuomaksen avovaimo Maria, se oli kirjasarjan vähiten kiehtova hahmo. 


Helmet-haasteessa kohtaan: 35. Kirja, jonka julkaisua olet odottanut 
ja
Popsugar -haasteessa kohtaan: 36. A book that has fewer than 1,000 reviews on Amazon or Goodreads


4 kommenttia:

 1. Tämän sarjan eka kirja jäi lukematta. Yhdestä olen postannut ja kaksi muuta on tulossa tänä vuonna. Jäin koukkuun. Kivi jäi kyllä salaperäiseksi... tiedät varmaan miksi. Mutta Kivi oli kyllä kylmän viileän rauhallinen joka tilanteessa, eikä häntä hetkauttanut mikään.
  Tuomaksen vaimon ymmärrän hyvin, kun hänellähän oli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielellään tämän kirjasarjan luki läpi. Tällaisia saisi tulla lisääkin.

   Poista
 2. Olen tykännyt tämän sarjan aiemmista kirjoista, mutta tämä osa ei kyllä oikein auennut minulle. Oli pettymys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla aika monessa sarjassa se sama, että väljähtyy loppuaan kohden =(. Toiset enemmän, toiset vähemmän. Kirjailijalta vaaditaan paljon, että osaa lopettaa ajoissa, eikä jatka väkisin pidemmälle.

   Poista