torstai 7. tammikuuta 2021

Pauliina Susi; Seireeni

 

Seireeni on itsenäinen jatko-osa Takaikkunalle, jossa tutustuttiin Leia Laineeseen ja tämän pieneen perheeseen sekä it-velho Land-O:hon ja virtuaalimaailman huimiin mahdollisuuksiin. Tietoverkkoihin liittyviä uhkia ja mahdollisuuksia on tässäkin romaanissa, mutta ei yhtä keskeisessä osassa kuin edellisessä kirjassa. Ja mukana on tietenkin vanhat tutut henkilöt.

Sisarukset Leia ja Ripsa viettävät luksus-lomaa ökyristeilyllä. Alus on nimeltään Mediterranean Siren ja puitteet ovat hulppeat. Kuohujuoma pulppuaa ja laivalla on kaikkea mahdollista viihdykettä rikkaille länsimaisille turisteille. Mutta samaan aikaan jossain Libyan rannikolla kourallinen pakolaisia nousee veneeseen. Kummastakaan merimatkasta ei tule aivan sitä, mitä on suunniteltu. Ihmissalakuljettajat saavat pakolaisten merimatkan lohduttomaksi kärsimykseksi ja Seireenin kyytiin taas on astunut epätoivottu henkilö. 

Seireeni oli mukavasti kirjoitettu jännäri, joka paksuudestaan huolimatta on aika nopealukuinen. Luvut olivat lyhyitä ja sivujen ladonta ilmavaa. Ihan pikkuisen ihmettelin sisarusten keskinäistä nokittelua ja ilkeilyä. Tokihan sisarusten välillä aina on pientä vääntöä, mutta Ripsalla ja Leialla se tuntuu olevan jotenkin vähän ylikorostettua. Ovatko siskokset keskenään aina noin kovia riitapukareita?

Helmet -haasteessa laitan tämän kohtaan 47. - 48. Kaksi kirjaa, jotka kertovat samasta aiheesta, tavoitteena lukea Mats Strandbergin Risteily tämän pariksi. 

Popsugar -haasteessa kirja sopii kohtaan: 17. A book that has the same title as a song


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti