sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Mats Strandberg; Risteily


 En pidä yleensä kauhugenrestä eikä Stephen King kuulu lempikirjailijoihini. Strandbergin Risteilyä on kuitenkin luonnehdittu kingimäiseksi kauhuromaaniksi ja kyllä siinä jotain perää oli. Paitsi että tämä oli ainakin puolet parempi kuin King.

Kirjassa ollaan Tukholmasta Turkuun -risteilyllä Baltic Charismalla. Laiva on jo elähtänyt ja matkustajiksi valikoituu usein vain rellestäviä ja ryyppääviä asiakkaita. Kyllähän te tiedätte nämä ruotsin risteilyt. Tai siis suomen risteilyt tällä kertaa. Matkustajia kuvataan tavattoman elävästi ja aidosti. Voin sanoa, että harva kirjailija saa hahmonsa näin eläviksi ja inhimillisiksi. Ensimmäiset puoli kirjaa osasin vain nauttia tästä. Sitten risteilyllä menee jokin pahasti pieleen ja tulee ensimmäiset yliluonnolliset kauhupiirteet. Tuntuu sykähdyttävältä, kun jo tutuksi ja inhimilliseksi tulleet henkilöhahmot joutuvat pahuudelle alttiiksi. Verta oli hivenen liikaa, vähempikin olisi riittänyt, mutta kaikkinensa aivan mahtava romaani. Kirjan luvut olivat mukavan lyhyitä ja kaikki oli otsikoitu selkeästi sen mukaan, kenestä päähenkilöstä oli kyse. Niin ihanan kohteliasta lukijaa kohtaan.

Helmet -haasteessa kohtaan: 47.-48. Kaksi kirjaa, jotka kertovat samasta aiheesta, kirjaparina oli Seireeni by Pauliina Susi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti