torstai 24. toukokuuta 2012

Arnaldur Indridason; Räme

Räme on juuri sellainen perusdekkari, joka saa lukijan haluamaan lisää. Ainakin minut: nyt tahdon tietää mitä tässä kirjassa tutuksi tulleille poliiseille jatkossa kuuluu.
Itse murhajuttu ei ollut kovin kiihdyttävä ja herkullinen. Kellarista löytyy tapettu mies ja vaikka ensin kuolema vaikuttaa ryöstömurhalta, niin jokin herättää poliisin mielenkiinnon.
Päätutkija Erlendurin tyttären huumesekoilut olisivat voineet jäädä pois kokonaan. Olen näihin huumejuttuihin niin kyllääntynyt ja kyynistynyt ja usein eri mieltä ja muutenkin kaikin puolin kriittinen, että en paljon jaksaisi lukea niitä kirjoista. Poliisina Erlendurin pitäisi tajuta, että narkkarille ei ikinä pidä mennä antamaan rahaa, eikä maksaa tämän huumevelkoja, koska se suo ei lopu koskaan. Onhan hänen täytynyt nähdä työssään huumevelkojen perintää ja sitä miten vanhemmat yrittävät ”auttaa” lapsiaan antamalla rahaa. Kovin kevyeksi ja viattomaksi kuvailtiin tämä diilaus.
Jossain vaiheessa dialogi tässä kirjassa oli merkillistä, jotenkin monotonista. Varmaan mieskirjailijat kirjoittavat niin tai sitten islantia vaan puhutaan vähän toisella tapaa ja se pitää kääntää niin kuin parhaiten sen voi.
Tämä on jo toinen saari-aiheinen kirja, jolla osallistun Satun luetut –blogissa olevaan saari-haasteeseen. Näitä nyt tulikin kaksi saarikirjaa peräkkäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti