lauantai 12. toukokuuta 2012

Sika säkissä


Aakkoshaasteeni lähestyy loppuaan, olen lukenut jo Z-kirjan. Niinpä on aika keksiä uusi haaste itselle. Ja oikeastaan se tuli mieleen tuon äskettäin luetun Z-kirjan myötä. Uusi haasteeni on Sika säkissä –haaste =). Se tarkoittaa sitä, että lainaan (joka kirjastoreissulla? Vai joskus vain? Ensi kerralla?) yhden kirjan, josta en ole kuullut enkä lukenut yhtään mitään. Niin että kirjailijan nimikin on tuntematon (mietin vielä miten tuntematon sen pitää olla, vaiko vain toistaiseksi tutustumaton?).  Jotta kaikki kotiin kannettavat kirjat eivät olisi sikoja säkissä, niin erotan tästä haasteesta kaikki sellaiset, joihin olin saanut vihjeen muiden kirjablogeista. Pidän vaikka sääntönä sitä, että kirja ei saa olla suunniteltu ja etsitty, vaan ihan yks-kaks kirjastoreissulla löytynyt tuntematon nimi. Tietysti tätäkin voisi mennä aakkosten mukaan, ensin tuntematon a-kirjailija… hm, mietin asiaa!

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä:) Joskus viisi-kuusi vuotta sitten melkein kaikki kirjalainaukseni olivat sikaa säkissä, en seurannut mitään kautta kirjamaailmaa, vaan lainailin kirjoja summamutikassa kivojen nimien perusteella. Näin löysinkin monta uutta suosikkia, joilta sitten lainailin teoksia sitten vähän enemmänkin.

    VastaaPoista
  2. Mä olen soveltanut tuota sikä säkissä menetelmää jo pidempään, mutta vain sen uutuus tai 7 pvän best seller hyllyn kohdalla. Kelvollista luettavaa on tuollakin menetelmällä valkkaantunut, ei tosin varsinaista lukuelämystä.

    VastaaPoista
  3. Minäkin toivon löytäväni uusia suosikkeja lainailemalla mitä sattuu, eihän sitä koskaan tiedä!

    VastaaPoista