lauantai 29. elokuuta 2020

Camilla Grebe; Lemmikki


 Aivan loistava dekkari Camilla Grebeltä, loistava! Paljon parempi kuin ensimmäinen Kun jää pettää alta. Sekin oli toki hyvä, mutta tämä paljon parempi. Ja näiden kirjojen kansikuvat ovat muuten aivan upeita. Nyt on viime aikoina tullut luettua niin turvallisen tuttuja ja laadukkaita dekkaristeja, että ihan pelottaa milloin tästä alkaa alamäki. Eihän tällainen putki aina voi jatkua.

Edellisessä kirjassa tutustuttiin jo käyttäytymispsykologi-Hanneen, joka toimii poliisin apuna murhatapauksissa. Nyt Hanne joutuu itse rikoksen uhriksi, mutta valitettavasti ei voi auttaa, kun ei muista mitään. Hanne kärsii varhain alkaneesta dementiasta.

Kirjan tärkein päähenkilö on kuitenkin teini-ikäinen Jake, jota isot pojat tahtovat vähän kiusata, jonka äiti on kuollut ja isällä pahasti elämänhallinta hukassa. Ja joka tuntee kummaa vetoa naisten vaatteisiin. Jake pitää itseään luonnonoikkuna. Mutta onneksi hänellä on yksi ystävä, Saga. Jake löytää Hannen päiväkirjan ja se onkin ainoa johtolanka pikkukylässä tapahtuneiden murhien selvittämiseksi.

En yhtään ihmettele, että tämä on valittu Ruotsin parhaaksi dekkariksi vuonna 2017. Mikä muka olisi parempi?

4 kommenttia:

 1. Huippuhyvä kirjasarja. Miten voi kirjat parantua koko ajan, uusin on valittu jälleen Ruotsin parhaaksi. Aivan mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tekee nyt mieli tuulettaa =), niin hyvä kirjasarja todella on.

   Poista
 2. Nämä kirjat ovat minulla lukulistalla, mutta en vain jostain syystä ole vielä saanut tartuttua näihin. Nyt tuli taas niin kovat kehut, että pakko ottaa nämä pikaisesti lukuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sehän on vaan plussaa sitten, että on mitä odottaa. Melkein surullisempaa on sitten, kun kirjat on jo luettu =).

   Poista