torstai 27. elokuuta 2020

Eva Frantz; Tästä pelistä pois


 Tästä pelistä pois on ehdottomasti paras Anna Glad -sarjan dekkari. En meinannut malttaa laskea kirjaa käsistäni, vaikka e-kirjan lukeminen kännykän ruudulta ei ole kaikkein nautittavin lukutapa. Lopussa oli pakko vähän hidastella, että sain nautittua kirjasta kunnolla. 

Tässä kirjassa Anna Glad on raskaana. Tutkittavaksi tulee mielenkiintoinen tarina pyörätien rakentamista vastustavan Börjen katoamistapauksesta. Börjen talo pitäisi jyrätä pyörätien alta. Mutta talon portailta löytyy verta ja itse isäntä on kadonnut. Nuoruudessa Börje on ollut hieman erikoinen nuori mies, ettei vain perheessä olisi tapahtunut jotain hämärää. Poliisien mielenkiinto herää ja toimittaja-Jackekin työntää nenänsä asiaan. 

Jacken toimitukseen tulee kesätoimittaja, joka saa haastattelun huippujääkiekkoilijalta Samuli Lindbergiltä; onko siinäkään perheessä kaikki kunnossa? Lopulta vanhasta valokuvasta sattumalta selviää, että useammalla rikoksella taitaa olla jotain tekemistä keskenään.

Kirja oli ihan mielettömän mukaansatempaava ja kiehtova! Siinä käytetty kieli oli hivenen omituista. Rypistin muutaman kerran otsaani. Sanonnat Kääk ja Uuh -mietteet kuulostavat vähän naiivilta Aku Ankka-kieleltä ja "Sitä ennen hän tarvitsi kahvia. Ainakin kaksi litraa". kuulostaa liioittelevalta nuorisokieleltä. Myöskään englantia puhuva täysi ummikko-Alison, joka ei osaa ruotsia eikä suomea, pelkää jonkun sukulaisen pitävän häntä tyhmänä "böönana". Ajatuksissaan Alison varmaan käyttää vastaavaa englantilaista termiä tytöstä käytettävään slangisanaan, mutta onko se mahdollista suomentaa böönaksi? Muitakin vastaavia puhekuplamaisia ihmetyksiä oli. Ne eivät oikeastaan häirinneet, vaan ne jäivät mietityttämään. Kieli on niin ihana ja ihmeellinen asia.

Helmet 2017 haasteen kohtaan:
40. Kirjailija tulee erilaisesta kulttuurista kuin sinä

4 kommenttia:

 1. Tämä on lukusuunnitelmissa, kunhan olen ensin lukenut sarjan kakkososan.

  VastaaPoista
 2. Eva Franzin kirjat koukutti mut ihan täysin, ja ahmin kaikki kirjat kerralla! :D Näitä jäi janoamaan lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tässä on meidän uusi huippu-dekkaristimme! Täytyy olla juomavedessä jotain, miten näin hyviä muuten syntyisi...

   Poista