sunnuntai 16. elokuuta 2020

Jenny Rogneby; Leona - Ihmisen hinta

 

Että voi olla ärsyttävä tapaus tämä Leona. Poliisi, joka on samalla myös rikollinen. Ikävä ihminen, ilkeä, ylpeä ja nenäkäs =). En yhtään tykkää Leonasta. En niin mitenkään halua, että poliisit ovat rikollisia. Miksi Leonan mielestä laiton elinkauppa on kamalaa, jos hän kuitenkin itse syyllistyy aseelliseen ryöstöön ja varkauksiin. Ja höh. Miksi minä aina luen näitä lisää.

No, tässä kuten aikaisemmissakin Leona-sarjan dekkareissa oli taas kerran mainio rikostarina. Nyt se käsitteli elinkauppaa. Ihan hyytävän kamalaa tietenkin; laitapuolenkulkijoita kaapataan, heidät huumataan, leikataan laittomasti vaikkapa munuaiset tai verkkokalvot silmistä... ja sitten jätetään verta vuotavana heitteille esimerkiksi junaradalle tai torikäytäviin. Leona on yksinäinen susi ja haluaa tutkia rikoksia välittämästä tiimistään ja kollegoista. Samalla hänen omat henkilökohtaiset suhteensa suuntautuvat enemmin sinne rikollismaailman puoleen. Tässä on niin paljon kaikkea sellaista epäuskottavuutta ja epämiellyttävyyttä, että toivoisinpa vain tällaisesta juonesta tehtävän "tavallisen" dekkarin.

Toivon, ettei Leona-sarja jatkuisi enää, ettei näitä tarvitse lukea lisää. 


2 kommenttia:

 1. Onpa harmillista kuulla, että et pidä tästä sarjasta!
  Minä pidän siksi, koska on melkolailla erilainen sarja ja toivoisin kyllä jatkoa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tavallaan pidän ja en. Minun on ihan pakko lukea näitä, jos tulee lisää. Kovasti kyllä toivon koko ajan, että Leona jäisi kiinni ja tuomittaisiin. Odotin sitä jo tämän kirjan lopulla, mutta vieläkin mokoma saa jatkaa =).

   Poista