keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Annamari Marttinen; Törmäys


Traaginen, koskettava, herkkä ja hiipivä Törmäys kertoo siitä, mitä tapahtuu liikenneonnettomuuden jälkeen. Voisiko aika pysähtyä, kelautua pari sekuntia takaisin. Voisiko käydä jotenkin toisin?
Aamu ei huomaa polkupyörää, joka lähestyy kovaa vauhtia suojatietä. Pyörän päällä on kaksi nuorta, Miro kuljettaa tarakalla Nadjaa. Nadjan äiti odottaa tytärtään, on kiire kampaajalle. Kaikki ne muutamat sekunnit ennen törmäystä, joka muuttaa elämän suuntaa ja koko maailman suuntaa. Kuin biljardipallot, jotka napsahtelevat toisiinsa ja saavat uusia suuntia pienten ohimenevien hipaisujen seurauksena. Sitten suru ja kauhu, menetys, epätoivo.
Tämä kirja sai itkemään. Miro oli suosikki-henkilöni. Häntä kävi niin sääliksi. Olen pitänyt kamalasti Annamari Marttisen aikaisemmista kirjoista ja tämä oli tavattoman taitavasti kirjoitettu tämäkin.
En keksi tälle kirjalle mitään muuta Helmet 2019 -kategoriaa kuin 18. Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja. Tämä sopisi kyllä myös kirjaksi, jossa on kaksoset, mutta siihen minulla on jo kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti