torstai 7. helmikuuta 2019

Sophie Kinsella; Varsinainen talousihme


Sophie Kinsella kirjoittaa chick lit –romaaneja, joista varmaan Himoshoppaaja-sarja on tunnetuin. Itse en ole lukenut sitä enkä mitään muutakaan Kinsellaa ennen tätä.

Varsinainen talousihme –kirjan päähenkilö on Samantha Sweeting, menestyvä lakimies huippumenestyjien lakifirmassa. Samanthalle tarjotaan firmassa osakkuutta, mutta sitten tapahtuu jotain kamalaa ja Samantha ajautuu vahingossa Trishan ja Eddien perheeseen taloudenhoitajaksi. Kirjan kantava ajatus on se, miten täysin epä-kotihengetär -tyyppi joutuu yhtäkkiä keittiökoneiden saartamaksi, tutustuu vispilöihin, parsakattiloihin ja lupaa vahingossa tarjoilla kuorrutettua hanhenmaksaa ja marinoituja kahviherneitä. Melkein nauroin kohdassa, jossa Samantha nolona myöntää, ettei osaa käyttää talouden silityslautaa sen takia, että hän on ennemmin tottunut käyttämään Nimbus 2000 –mallin silityslautaa. Trisha-emäntä muistelee, että eikös se ole Harry Potterin luuta…

Kirja oli kirjoitettu liioittelevan hauskasti ja nokkelasti, kuten tällaisilla on tapana. Se on vähän keinotekoista, mutta tämä ei ollut ehkä pahinta laatua. Tällainen kevyt pläjäys. Vuorokaudessa läpiluettava. Ihan ookoo, vaikka ei genreltään minun ominta. Sisältää rakkaustarinan, kuten aina.



 Valitsin Kinsellan ihan vain täydentääkseni Helmet 2019 –lukuhaasteessa kohdan 9. Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja.  Kiitokset suosituksesta Facebookin Helmet –palstalle. Tällä olisi mennyt monta muutakin kategoriaa.

4 kommenttia:

  1. Minäkään en lukenut yhtäkään Kinsellan kirjaa (ei ole minunkaan ominta genreä) enkä siis tätäkään, vaikka ostin joskus vuosia sitten tämän samaisen kirjan omakseni aikeenani se lukea. Ei ollut tullut vielä(kään) luettua, mutta ajattelin sen tänä vuonna tuohon Helmet-haasteeseen lukea (kohtaan 3 eli kirja sellaisesta kirjallisuuden lajista, jota et yleensä lue). Kovin suuria odotuksia kirjaa kohtaan ei ole ja kirjoituksesi vahvistaa tuntumaa, että ei tosiaan kannata alkaakaan liikoja toivoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei kannata ladata suuria odotuksia, mutta onneksi on nopea ja helposti luettava pläjäys.

      Poista
  2. Kinsellan kirjat (muut kuin Himoshoppaajat) ovat mukavia lomakirjoja. Joskus niisä on jopa jonkinlaista ajatusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ajatellutkaan, että näitä on kai aika paljon, ei pelkästään nuo himoshoppaajat.

      Poista