tiistai 26. helmikuuta 2019

Peter James; Kuolema sanelee ehdot

Argh, nyt kävi niin, että lainasin sarjan viimeisen kirjan vahingossa, kun edellinenkin osa oli vielä lukematta. Voi mikä onni, että tällä kertaa se ei haitannut juuri ollenkaan. Juuri tässä kirjassa ei Roy Gracen oman elämän käänteisiin kiinnitetty paljoakaan huomioita eikä edellisen kirjan lukemattomuudesta ollut haittaa.

Kuolema sanlee ehdot -romaanissa tehtiin tiukkaa rikostutkintaa kannesta kanteen. Kaikki saa alkunsa siitä, kun urheilustadionille viedään pommi ja stadionin turvallisuusvastaavaa aletaan kiristää. Sitten kidnapataan teini-ikäinen poika ja kiristyshän tässäkin on takana. Pojan näennäisesti rikas isä on huikeissa peliveloissa, eikä lunnaiden maksu onnistukaan niin vain. Pahikset ovat albaaneja. 
Väkivaltaa oli aika paljon ja se oli tässä melko rajua. Tasoltaan ihan tavallinen rikosromaani. Erikoista näissä Peter Jamesin kirjoissa on mielestäni hyvin lyhyet luvut. Luku saattaa olla yhden vajaan sivun pituinen ja pisimmilläänkin enintään muutaman aukeaman. Se kyllä auttaa lukijaa, kun harvemmin tarvitsee keskeyttää kirjaa kesken luvun.


Helmet- haasteen kohtaan 12. Kirja liittyy Iso-Britanniaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti