maanantai 26. helmikuuta 2018

Antto Terras; Esko - Stripparin tarina


En ole koskaan ollut mikään elämäkerta-ihminen, mutta Helmet -haasteeseen oli luettava yksi taiteilijaelämäkerta. Etsin tarpeeksi ohutta, kevyttä ja vaivatonta elämäkerta-hyllystä, mutta tuloksetta. Jos menee jo muutenkin epämukavuusalueelle, niin ei kannata aloittaa tiiliskiviopuksesta.
Esko Eerikäinen – hm? Joku julkkishenkilö? Ahaa! Martinan ex-mies. Hunks-tanssija, strippari. Onhan tanssijakin taiteilija, viihdetaiteilija, tai tanssitaiteilija. Mikä lie. Tämän otan.

En seuraa mediaa ja julkkisjuoruja, en tiedä näistä martinoista ja eskoista juuri mitään ja ehkä juuri siksi tämä Esko - Stripparin tarina oli hyvä, kun kaikki oli uutta. Aluksi ihastuin Antto Terraksen ilakoivaan ja yltiö-humoristiseen kieleen, mutta lopussa se alkoi ihan pikkuisen kyllästyttää. Jotenkin loppu oli enää pelkkää päiväkirjaa tai luetteloa siitä, mitä Eskon ja Martinan suhteelle/suhteettomuudelle kuului milloinkin. Nämä ja muut naisseikkailut ei oikein enää kantaneet. Tai eivät olleet minun heiniäni ainakaan. Alun huumori loppui ja sen ylläpito alkoi olla väkinäistä. Kirjan Martina-osuus ei kiinnostanut minua.

Kirjan alku oli ihana. Siis ajatella; Esko Eerikäinen on kotoisin Kolumbiasta (tiedättehän: kokaiini, Shakira ja Escobar)! Ihan mieletöntä. Ja muuttaa sitten ilman vanhempiaan ihan ummikkona lapsena Suomeen sukulaisten hoiviin, kun Kolumbiassa alkaa olla vaarallista. Olisin lukenut tuota Kolumbia-aikaa vaikka kuinka. SE oli kirjan mielenkiintoisinta antia.

Antto Terras on kirjoittanut myös Tauskin elämäkerran, mutta sitä en aio lukea. Hän on toiminut myös Stockmannin myymäläetsivänä ja kirjoittanut kokemuksistaan Stockman Yard -teoksen. Sitäkään en ehkä aio lukea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti