perjantai 16. helmikuuta 2018

Virpi Hämeen-Anttila; Sokkopeli


70-luvulla 7 opiskelijaa perusti salaseuran, jossa järjestettiin pelejä ja tehtäviä ja kirjoitettiin salaseuran lokikirjaan. Larppauksesta ei tuolloin vielä kukaan puhunut, mutta ystävykset harjoittivat roolipelejä, joihin hahmot ammennettiin muinaisista tarustoista ja legendoista.
Sittemmin ystävykset erosivat toisistaan. Osa perusti perheen, osa yrityksen, jostain tuli johtava geeniteknologi tai tietoturvayrityksen johtaja. 

Vuosikymmeniä myöhemmin Kai tapaa sattumalta vanhan ystävänsä Pauliinan ja uudelleentutustuminen on tuskin päässyt alkuun, kun yhdessä vietetyn yön jälkeen Pauliinan ruumis löytyy rantavedestä. 

Kai ottaa yhteyttä hajonneeseen ystäväpiiriin ja käy ilmi, että heitä kaikkia on uhkailtu nimettömien kirjeiden muodossa. Uhkailija tituleeraa itseään Puusepäksi ja pian ystävykset kohtaavat vakavampiakin uhkia.

Oli kiva lukea välillä vähän paksumpi kirja Hämeen-Anttilalta. Juoni oli jännittävä, mutta ihmishahmot jäivät vähän kylmiksi. Pidin kuitenkin kirjasta ja tämä sopi Helmet -haasteen kohtaan 44. – Kirja liittyy johonkin peliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti