tiistai 14. tammikuuta 2020

Arsi Alenius; Villa Alpha

Hei, sinä keski-ikäinen! Haaveiletko koskaan ruuhkavuosiesi tai autioiden päiviesi keskellä teini-iän loputtomista kesistä, koulutuntien suloisesta ikävystymisestä, villeistä kotibileistä tai tunteesta, että maailma vasta odottaa löytämistään? Että voit vielä elää juuri sellaisen elämän kuin haluat – muuttua sellaiseksi ihmiseksi, jollainen olet aina halunnut olla?
Tervetuloa Villa Alphaan.
Vastaus on: En!

Villa Alphan ulkonäkö ja nimi oli niin erikoinen, että minun oli pakko ottaa tämä mukaani kirjastosta. Kirja kertoo yllä olevan juonnon mukaisesta elämysmatkailusta Kouvolaan perustetussa Villa Alpha -kompleksissa. Pisteitä Kouvolalle (kaikkea kivaa betonista).
Päähenkilö on toimittaja, joka osallistuu elämysmatkaan, mutta samalla soluttautuneena toimittajana, koska haluaa tehdä jutun Villa Alphasta. Idea on mielenkiintoinen, palkatut vanhemmat, opettajat... tästä olisi saanut vaikka mitä, mutta olisiko kuitenkaan kokonaista romaania. Tämä oli pieni kokeellinen kertomus, josta puuttui mielestäni vähän jotain. Mutta kirjailija kirjoitti sujuvaa, kaunista kieltä, joka lensi nopeasti sivulta sivulle, siksi lukukokemus oli helppo ja nopea.

Helmet 2020-haaste: 
45: Esikoiskirja
ja 
Popsugar 2020 -haaste: 
20. A book you picked because the title caught your attention

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti