tiistai 21. tammikuuta 2020

Jojo Moyes; Kerro minulle jotain hyvää


Kerro minulle jotain hyvää oli ensimmäinen lukemani Jojo Moyes ja tiesin ennalta suunnilleen mitä odottaa. Nuorten naisten romanttista chick litiä. Sellaiseksi ihan kohtalainen, vaikka tämä ei ole minun lempigenre enkä todellakaan ole oikea kohdeyleisö. Koska jokin näissä ärsyttää ihan suunnattomasti! Mutta jos suljen sen pois, niin sitten tämä olisi ihan tällaista olkia kohauttavan keskinkertaista. Hyvin laskelmoitua viihdekirjallisuutta. Kirjailija kirjoittaa, mitä yleisö haluaa lukea, eikä suinkaan minkäänlaisesta kirjoittamisen luomispakosta.

Tässä kirjassa 26-vuotias päähenkilö Louisa Clark pestautuu neliraajahalvaantuneen miehen apulaiseksi ja kirjan romanttinen suhdesoppa käydään sen teeman ympärillä. Syvällisempää juonta haetaan haastamalla lukija pohtimaan laillistetun itsemurhan oikeutusta ja tarkoitus on arvailla, mihin tulokseen lopussa päähenkilöt päätyvät. Voin sanoa, että mielestäni oikeaan, mutta tässäpä olisikin pohtimista: olisiko joku lukija halunnut sen toisen ratkaisun?

Kirja oli nopealukuinen ja välillä piti vähän pidätellä itseä, etten olisi ahminut kaikkea kerralla. Täytyy tutustua tarkemmin Moyesin kirjoihin, yhden kirjan perusteella sain vain pintaraapaisun.
Kirjojen kannet ovat persoonallisen kauniita, ihan liian kauniita.


Helmet 2020 -haaste: 
18. Sinulle tuntematonta aihetta käsittelevä kirja
ja
Popsugar 2020 -haaste: 
advanced 10. A book with a main character in their 20s

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti