maanantai 6. tammikuuta 2020

Viveca Sten; Pinnan alla

Pinnan alla oli ihanan Sandhamin sarjan kolmas - ja paras - osa. Ihan mahtava. Nautin tästä niin, että en olisi paljon mitään muuta halunnut tehdäkään, kuin lukeva vaan. Enkä kyllä tehnytkään. Johan tuli taas istuttua lukemassa.
Nora Linden pojat löytävät talvisissa metsäleikeissään ihmisruumiin kappaleen haudattuna muovipussissa lumihankeen. Kuuluuko ruumiinosa aikaisemmin kadonneelle teinitytölle Linalle? Thomas Andreasson on aikaisemmin päätynyt tutkimuksissaan siihen, että Lina on hukuttautunut. Nyt se ratkaisu tuntuu väärältä.
Henkilökohtaisessa elämässään Thomas lähentyy jälleen entistä vaimoaan Pernillaa, Nora Linde puolestaan on eroamassa miehestään Henrikistä. Hän majailee Sandahamissa perintöhuvilassaan ja löytää sen kätköistä vanhoja päiväkirjoja. Päiväkirjoissa mennään 1920-luvulle, joiden tapahtumat yllättäen tuntuvat vaikuttavat Sandhamin asukkaisiin vieläkin. Vaikuttaa siltä, kuin tehdyillä murhilla on jotain tekemistä entisten perhetragedioiden kanssa. Takautumien kuvailussa on kurjia ja väkivaltaisia tapahtumia. Niistä huolimatta kirja oli mitä mainioin.

Helmet 2020-haasteessa kohtaan 25. Kirjassa ollaan saarella ja
Popsugar 2020 -haasteessa kohtaan 
13. A book with the same title as a movie or TV show but is unrelated to it

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti