sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Michael Connelly; Yövuoro

Olen lukenut liikaa kirjoja, liikaa ohuita dekkareita, jotka ovat päivän kestäviä välipaloja. Edellisellä kirjastokäynnillä hain näitä kymmenen. Totesin, että täytyy tehdä korjausliike ja hain sen lisäksi vielä puoli tusinaa paksua kirjaa hidastamaan tätä vauhtia. Ei-dekkareita. Nyt luen yhtä aikaa aina ohutta dekkaria ja jotain muuta tiiliskiveä.

Michael Connellyn Yövuoro aloittaa uuden Renee Ballardista aloittavan sarjan. Tosin tämäkin on Connellyn omalla sivuilla merkitty vielä "Harry Bosch universe series" -järjestysluvulla, mikä on hyvä tekosyy laittaa kyseinen kirja Popsugar-haasteen yli 20-sarjaiseen jatkumoon.
Renee Ballard tekee vain yövuoroja, sillä hänet on siirretty siihen epäkiitolliseen työvuoroon rangaistuksena tekemästään seksuaalisen häirinnän ilmoituksesta. Mutta Ballard on tehokas ja vakaumuksellinen eikä anna pikkuseikkojen estää. Kun parkkipaikalta löydetään äärimmäisen pahasti hakattu transvestiitti ja kun ravintolassa ammutaan viisi ihmistä, Ballard tekee töitä vaikka oman työvuoronsa jälkeen. Ja joutuu itsekin lopulta murhaajan silmätikuksi.
Connellyn kirjojen tapaan tämäkin oli suoraviivainen ja helppolukuinen. Ei aikahyppyjä, ei kursiivilla painettua mysteeri-kertojaa, ei monimutkaista psykologiaa eikä ihmissuhdekiemuroita. Pelkkä murhatutkinta ja that's it.
Pidin kirjan juonesta ja sen helppoudesta. En pitänyt ratkaisusta tehdä Ballardista eräänlainen koditon kulkuri. Ballardin intohimona oli suppailu ja hän nukkui työvuoronsa jälkeen teltassa (koiransa kanssa) suppailurannallaan. Teepä sama Suomessa.

Helmet-haasteessa kohta 
24. Kirja kirjailijalta, joka on kirjoittanut yli 20 kirjaa
ja
Popsugar 2020 -haasteessa advanced-osion kohta 
9. A book from a series with more than 20 books


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti