lauantai 11. tammikuuta 2020

J. D. Robb; Alaston kuolema

Oi, olen ilahtunut. Tulevaisuus-dystopiat ovat ehkä pahinta, mitä keksisin lukea, mutta tämä tulevaisuuteen sijoittuva Alaston kuolema sai minut ihastumaan! Onneksi sarjan seuraava odottaa hyllyssä. Tarvitsin sitä Helmet -haasteeseeni, mutta ennen sitä piti lukea tämä ykkösosa.
Kirjassa eletään vuotta 2058 ja Eve Dallas on tehokas komisario, jolla on omassa menneisyydessään kipupisteitä. Nämä palaavat mieleen, kun Eve saa tutkittavakseen prostituoitujen murhasarjan. Yksi epäillyistä saa sukat pyörimään Even jaloissa. Roarke on kaikkea mitä nainen voi toivoa. Rikas, komea, vaarallinen, turvallinen... ja valitettavasti yksi epäillyistä.
Vuonna 2058 autoilla voi lentää ilmassa, robotit auttavat ihmistä kotitalouksissa ja palveluammateissa. Tietokoneet toimivat ääniohjauksella ja aseet ovat kiellettyjä. Nämä tulevaisuudelle suunnitellut teemat tulevat hyvin vaivihkaa esiin kirjassa, sen voisi melkein lukea kuin nykyhetkeen sijoittuvana tarinana. Melkein. No, lentävät autot tosiaan vielä puuttuvat. Kirja on kirjoitettu vuonna 1995.
Romanttisista dekkareistaan tunnettu Nora Roberts kirjoittaa J. D. Robb -nimellä hieman kovaotteisempia ja tiukempia rikostarinoita. Ymmärrän kyllä, miksi kyseinen kirjailija taitaa olla maailman eniten luettu tällä hetkellä. 

Helmet 2020 -haasteessa kohtaan 
28. Tulevaisuudesta kertova kirja
ja Popsugar 2020 -haasteessa kohtaan 
28. A book with a robot, cyborg, or AI character

2 kommenttia:

  1. Kiva että olet löytänyt Eve Dallas -dekkarit, ne on ehdottomasti mun lemppareita Robertsin tuotannosta. :) Harmi että kaikkia kirjoja ei ole suomennettu (ainakaan vielä...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ihanaa; näitä on niin monta!! Pitkäksi aikaa tietää, mitä voi lainata kirjastosta. Tämä on aina sellainen riemastuttava hetki, kun löytää jonkun ihan uuden kirjan ja sitten toteaa, että sarjassa on jo monta suomennettua kirjaa odottamassa.

      Poista