sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Elly Griffiths; Jyrkänteen reunalla

Jyrkänteen reunalla on kolmas Ruth Galloway -sarjan dekkari. Pidin tästäkin, kuten kahdesta edellisestä, mutta ehkä tämä oli hieman edellisiä heikompi. Juonena on menneen ajan brittiläisten kodinturvajoukkojen ja saksalaissotilaiden välien selkkaukset ja vuorovesialueelta löytyneiden luiden alkuperä. Menin vähän sekaisin takautumissa, en muistanut oikein menneiden sotilaiden ja muiden hahmojen nimiä ja kuka kukin on... tuntui, että tämän kirjan kanssa oli hieman keskittymisongelmia.
Nyt tutuksi tullut arkeologi Ruth on tuore äiti. Äitiyden ja uran yhdistäminen ei tietenkään ole helppoa ja tuo ikuinen naisten ja äitien seuralainen, Syyllisyys, kalvaa työssäkäyvän Ruthin alitajunnassa. Nelsonin ja Ruthin suhde on todella erikoinen, ihan tällaista ei ole vielä ollut missään muussa kirjassa. Mutta nyt Ruthin täpärät pelastumiset ja vaaraan joutuminen kyllä vähän jo pistää mietityttämään; voisiko kirjailija keksiä joskus jotain muuta - tämänkaltaiset loput ovat jotenkin niin kliseisiä.
Kirjoitus ja suomennos ovat täyttä laatutyötä, siitä voi nauttia.

6 kommenttia:

 1. Tämä dekkarisarja on ihana. Ruth on symppis päähenkilö.

  VastaaPoista
 2. Olipas mukava löytää blogisi. Kiva huomata, että olenkin lukenut useita samoja kirjoja. Griffithsia en muistaakseni ole lukenut, tosin yksi hänen kirjansa on hyllyssä odottamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin tutustun tässä blogiisi, ihania lukemattomia kirjoja, aah miten nautinkaan!

   Poista
 3. Olen lukenut kaikki edelliset teokset ja odotan kuumeisesti että pääsen hyökkäämään tämän kimppuun. Kovasti olen jo odottanut jatkoa Ruthin tarinalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun näitä on niin paljon, niin riittää hyvää luettavaa pitkäksi aikaa!

   Poista