torstai 19. maaliskuuta 2020

Helena von Zweigbergk; Kuka jäljelle jää

Kuka jäljelle jää on vankilapastori Ingridistä kertovan sarjan viimeinen ja paras osa. Ihan huippujännittävä panttivankitarina. Neljä vaarallista rikollista karkaa vankilasta ja ottaa Ingridin panttivangikseen. Ingrid kertoo, miltä tuntuu katsoa kuolemaa silmästä silmään, kun aseen piippu painetaan ohimoon. Ja hän kertoo rikollisten keskinäisestä dynamiikasta karkumatkan aikana. Siitä, miten välit kiristyvät, mitä kaikkea voi tapahtua, kun elämä on vaakalaudalla ja äärimmilleen venytettynä viulunkielenä.

Mielestäni Zweigbergkin romaaneista on yllättävän vähän nettibloggauksia ja Goodreads ei tuntenut edes kirjojen suomennettuja versioita! Nämähän ovat ihan huippuja, lyövät laudalta useimmat keskivertodekkarit. Ainakin tämä osa sopii luettavaksi myös irrallisena osana, ei ole väliä vaikka ei tuntisikaan aiempien kirjojen tapahtumia.

Helmet 2020 -haasteessa kohtaan: 
26. Kirjailijan sukunimi alkaa kirjaimella X, Y, Z, Å, Ä tai Ö

2 kommenttia:

  1. Mä olen blogannut tästä sarjasta ja kävi ilmi, ettei moni vissiin edes ollut kuullut tästä. Tykkäsin minäkin, tosiaan hieman erilaista otetta näissä kirjoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ilmankos - miten tämä onkaan jäänyt niin kaiken muun dekkaritarjonnan jalkoihin!

      Poista