keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

George Orwell; Animal Farm

Animal Farm eli Eläinten vallankumous ei paljon esittelyitä kaipaa. Tämähän on satiiri siitä, miten eläimet tekevät vallankumouksen tilallaan, ajavat huonon isännän pois ja uudeksi johtohahmoksi valikoituu Napoleon-sika. Vaikka kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia, jotkut eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Eläimet nousevat sortovallan alta päätyäkseen... sortovaltaan.
Maatilan eläimet tekevät työtä nääntymykseen asti, mutta siat ja koirat niittävät maineen ja korjaavat sadon. Kirja kuvaa Venäjän vallankumousta eläinsadun muodossa.
Löysin mökin kirjahyllystä tällaisen äitini vanhan englanninkielisen painoksen vuodelta 1962, alun perin kirja on ilmestynyt vuonna 1945.
Animal Farm on kirja, joka jokaisen olisi hyvä lukea. Toisaalta jokainen taitaa osata tämän tarinan jo muutenkin, joten onko sillä lukemisellakaan enää niin väliä. Kirjasta on tehty jopa piirrettyjä lastenohjelmia, mutta niiden loppu on muutettu onnelliseksi.

Helmet 2020 -haaste: 
31. Kirjassa kerrotaan elämästä maaseudulla
ja
Popsugar 2020 -haaste: 
27. A book featuring one of the seven deadly sins

2 kommenttia:

  1. Oletpas löytänyt hyvän kirjan. Minulle kirja tuli tutuksi, kun olin USA:ssa vaihto-oppilaana ja englannin tunneilla luettiin Orwellin Vuonna 1984 sekä tämä Eläinten vallankumous. Kivoja muistoja tuli mieleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poistin tuplana tulleen kommentin. Tiedätkö, minä en ole lukenut edes tuota 1984... olisi nyt varmaan aika!!

      Poista