perjantai 27. maaliskuuta 2020

Joel Dicker; Totuus Harry Quebertin tapauksesta

Kirjan päähenkilö on Marcus Goldman, joka on kirjoittanut yhden romaanin, mutta toinen ei ota sujuakseen. Kustantaja ahdistelee ja muistuttaa viiden romaanin sopimuksesta. Saadakseen tukea ja inspiraatiota Marcus ottaa yhteyttä vanhaan ystäväänsä, opettajaansa ja kirjailijaan Harry Quebertiin. Uusi romaani alkaa syntyä, kun Quebert yhtäkkiä pidätetään murhasta. Tämän pihalta on löytynyt 15-vuotiaan tytön maalliset jäänteet. Marcus haluaa ottaa selvää, onko hänen oppi-isänsä oikeasti syyllinen murhaan ja kirjoittaa tapauksesta kirjan.
Harry Quebertilla oli vuosikausia sitten sopimaton rakkaussuhde alaikäisen Nolan kanssa. Asia piti salata pikkukaupungissa, mutta tapahtuipa siellä monia muitakin salattavia asioita. Sitten Nola katosi jälkiä jättämättä ja yhdellä jos toisellakin henkilöllä oli jotain epämääräistä kontollaan. Kirjassa kieritellään auki näitä salaisuuksien vyyhtejä ja lopulta selviää mitä oikeasti tapahtui ja kuka oli syyllinen mihinkin.

Totuus Harry Quebertin tapauksesta on yli  800-sivuinen järkäle, mutta sivumääräänsä nähden nopealukuinen. Jos tämä olisi järkevämmin ladottu, niin kirja olisi fyysisesti mukavampi kappale, joka sisältäisi vain noin 500 sivua. Nyt paksun kirjan käsittely oli ongelmallista ja kirjaston kappale oli aivan riekaleina tasapainottomuutensa takia.

Dekkarina pidän tätä kevyenä ja melko hyvänä. Epäuskottavuuksia on jonkin verran, mutta niinhän kaikissa. Erikoista on, että kirjan luvut alkavat numerosta 31 ja etenevät pikkuhiljaa ykköstä kohti. Siinäpä hauska ratkaisu!


Popsugar 2020 -haasteessa kirja vastaa kohtaan: 
1. A book written by an author in their 20s

2 kommenttia:

  1. Minäkin luin tämän useammankin ihmisen suosituksesta. Ihan mielelläni tätä luin, mutta ei tämä ihan ennakko-odotuksiani täyttänyt. Henkilöhahmot jäivät kaukaisiksi.

    VastaaPoista