tiistai 17. maaliskuuta 2020

Stuart Turton; Evelynin seitsemän kuolemaa

Evelynin seitsemän kuolemaa oli ihan huisin erilainen dekkari. Mitään tällaista en tosiaan ole koskaan lukenut, joskin alitajunnassa on pientä kellojen soittoa, että tämä konsepti ei olisi ihan vieras... Ainakin on tarinoita, joissa herätään aina uudelleen samaan päivään, kunnes joku mysteeri on ratkaistu. Tässä kirjassa pitää ratkaista Evelynin murha.
Kirjan päähenkilö Aiden Bishop on kutsuttu englantilaiseen maaseutukartanoon juhliin. Juhlapäivän iltana kello 23 Evelyn murhataan. Mutta ei vain yhden kerran, vaan sama päivä toistuu yksi toisensa jälkeen ja jokaisen niistä iltana Evelyn kohtaa loppunsa. Päähenkilö herää samaan aamuun milloin kenenkin juhlavieraan hahmossa ja tätä hyväksi käyttäen hänen on selvitettävä murhan tekijä, jotta kierre saadaan katkaistua.
Tähän kirjaan mahtui jännitystä, joskin tarkkana sai olla, ettei mene sekaisin henkilöistä ja jotta pysyy jonkinlainen ote juonesta. Minulla ei aina ihan pysynyt. Kirjan alku oli uudenlaisen juonensa takia järisyttävän jännittävä, sitten se vähän kyykkäsi ja keskiosa kesti aika pitkään... kunnes puolen välin jälkeen kirja sai taas vauhtia. Ihan loppu ja mysteerin selitys oli vähän lattea. Osittain toivoin kierompaa loppua.


Helmet 2020-haasteessa kohtaan: 
49. Vuonna 2020 julkaistu kirja
ja
Popsugar 2020 -haasteessa kohtaan: 
3. A book with a great first line

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti