Lukupäiväkirjani, kirjojen herättämiä ajatuksia ja muuta kirjallista pulinaa.
tiistai 20. joulukuuta 2016
Karin Slaughter; Pettävä hiljaisuus
Sara Linton palaa kotikaupunkiinsa, jota hän on karttanut poliisipäällikkö-miehensä Jeffrey Tolliverin kuoleman jälkeen. Muistot ovat liian kipeitä.
Grand Countyssa tapahtuu kuitenkin nuoren naisen murha ja paikallinen poliisiyhteisö on täysin kykenemätön tutkimaan tapausta. Osa poliiseista turvautuu likaisiin temppuihin. Osa piilottelee jotain, todisteita katoaa. Will Trent hälytetään apuun. Tietenkin paikallisten ja muualta tulleiden poliisien välillä on kitkaa, eikä Saran osakaan tässä välissä ole helppo.
Murhasta syytetään lähes kehitysvammaisen tasolla olevaa nuorukaista. Sara ja varsinkaan Will ei usko häntä tappajaksi, mutta kun poliisit ovat jotain päättäneet... Kuka on heistä se pahis? Lena Adams, vai itse poliisipäällikkö, jotka ovat kovin napit vastakkain. Vai joku muuu?
Jännä juoni jatkuu kirjan läpi, tällaisista nautin.
perjantai 16. joulukuuta 2016
Heidi Köngäs; Hertta
Se alkoi jo alusta, kun totesin että tämä on kirjoitettu minä-muodossa. Hertta vaan oli minusta epämiellyttävä ihminen. Tai romaanin ote liian rakkausromaanimainen. Romanttiset tarinat eivät ole suosikkejani, mutta pystyn lukemaan niitä, kun kyseessä on joku Nora Robertsin tyyppinen höttökirjailija, jonka ei ole tarkoituskaan kirjoittaa muuta kuin romantiikkaa. Roberts ei kirjoita historian kipeistä kohdista, aatteista, sodista, traagisista sukukohtaloista... Hertta oli sellainen, mutta rakkaushömpällä sotkettu.
Ja aate, hmph. Kun en tykkää mistään aatteista mihinkään suuntaan. Hertallakin olisi ollut paljon helpompaa, jos ei olisi ollut niin aatteellinen. Olisi jäänyt poika kuolematta, vankilat käymättä ja moni suru surematta. Hemmetin Hertta.
En tiennyt Hertta Kuusisesta oikeastaan mitään, en ollut aikaisemmin edes googlettanut häntä. Tämä nyt ei ole minun aihe eikä minun kirja.
Belinda Bauer; Ruumis nro 19
Loppu oli vähän pettymys. Ei niin, että Belindan taso olisi mitenkään laskenut sitä kohden, vaan päätös jonka hän päätti Patrickin tekevän.
Peter James; Kuolema merkitsee omansa
Aika hyytävän jännissä tunnelmissa mennään Roy Gracen kanssa. Mennä vuosina kadonneen Sandy-vaimonkin teema täydentyy taas vähän.
Noh, onhan näissä vähän korkealentoisiakin hahmotelmia. Esimerkiksi tuo leima-systeemi...
perjantai 9. joulukuuta 2016
Pirjo Rissanen; Terveisiä Armille
Terveisiä Armille on hm... noh, naistenromaani. Armi Vartiainen, lastenkirjailija, ei pidä lapsista juurikaan. Kirjassa ryömitään perhesuhteiden ja ystävyyssuhteiden syövereissä. Armi ei ole ollut itsekään varsinaisesti mikään ihanneäiti omille lapsilleen. Rissanen ei ole edes halunnut tehdä Armista naista, josta lukija pitää, mikä on mielenkiintoinen ja rohkea valinta. Kyllähn tästä kirjasta oli pakko nauttia, kun Rissanen on niin taitava kirjoittaja. Jotain vähän irrallista, asioita sieltä, toisia täältä, mutta... Kauhean vaikea sanoa yhtään mitään.
Lars Kepler; Vainooja
Vainooja vainoaa naisia heidän ikkunansa takana.
Tarkkailee ja videokuvaa. Sitten hän lähettää videon youtubeen. Kun videoon
reagoidaan, kuvattu uhri on jo kuollut. Poliisit pääsevät jäljille, mutta
jäljet johtavat vankilaan. Suomalaissyntyinen rikoskomisario Joona Linna, jonka piti olla
kuollut, palaa remmiin ja eiköhän vaan murhaajakin lopulta saada kiinni.
Vainooja oli raaka ja verinen, ei kuitenkaan niin paljon,
että sen lukeminen olisi ollut vaikeaa. Mutta pistää ihmetyttämään miten
heppoisesti monet naiset keikistelevät avointen ikkunoiden ja parvekkeiden
edustalla edes yrittämättä peittää ikkunoita verhoilla. Ei tulisi mieleenkään
itselle, vaikka en edes ole hysteerinen tällaisten asioiden suhteen.
Ihan kiva dekkari.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)