perjantai 5. heinäkuuta 2024

Cecilia Sahlström; Oikeudentuoja

 

Oikeudentuoja olikin jo kakkososa Sara Vallen-sarjasta, mutta tajusin sen liian myöhään. Tässä kirjassa ruumis löytyy siirtolapuutarhasta ruotsalaisessa Lundin kaupungissa. Uhri on sosiaalityöntekijä. Poliisien täytyy penkoa syvältä uhrin menneisyyttä, ennen kuin murhan syy, ja sittemmin sen tekijä, selviää. Täytyypä yrittää saada käsiin myös sarjan ensimmäinen kirja. Tässä viitattiin muutamia kertoja sen tapahtumiin. Päähenkilöllä, komisario Sara Vallenilla on ainakin menneisyydessä kipeä ero väkivaltaiseen aviomieheen.

Ann Cleeves; Varisloukku


 Vera Stanhopen ensiesiintyminen. Hassusti satuin lukemaan ensin kirjan ja sitten yhtäkkiä telkkarista uusittiin kaikki vanhat kaudet Veraa ja tämä osa tuli sieltä. Jäin jotenkin tahattomasti vertailemaan kirjaa ja tv-sarjaa, vaikka en yleensä sitä tee enkä edes halua niiden olevan samanlaisia. Kirjassa kolme naista tekee ympäristötutkimusta saman teeman parissa, kun murhia alkaa tapahtua. Välillä menin vähän sekaisin kirjan henkilöissä, mutta mukava vakuuttava dekkari tämäkin kuten kaikki myöhemmätkin Vera Stanhopet.

Veera Nieminen; Avioliittosimulaattori


 Herkullinen selviytymis- ja rakkaustarina siitä, miten itäsuomalainen Aino rakastuu länsisuomalaiseen Jussiin ja muuttaa tämän kotitilalle kesää viettämään. Rakkaustarina on kuin tähtiin kirjoitettu, mutta mitäs kun niiden puheestakaan ei saa mitään selvää. Tällaiset ovat aina niin ihania.

Helmet-lukuhaasteessa vastaa kohtaa: 33. Kirjassa muutetaan maalle 


maanantai 1. heinäkuuta 2024

Johanna Tuomola; Kaikki totuudet


 Nyt täytyy sanoa, etten muista tästä kirjasta yhtään mitään. Luin sen lähes 2 kuukautta sitten ja näköjään ei tehnyt ainakaan lähtemätöntä vaikutusta. Siksi tähän suora lainaus Goodreadsin sivuilla olevasta esittelystä: 

Aksel Nevanlinna on viimeiset viisi vuotta työskennellyt Interpolissa, jonne hänet ajoi henkilökohtainen tragedia. Paluupäätöksen tehdessään hän kuvitteli, että välimatka ja aika ovat tehneet tehtävänsä, mutta tulee huomaamaan, ettei menneisyyttään pääse pakoon. Saman tunteen kanssa kamppailee täysi-ikäisyyttä lähestyvä Linnea, jonka huoli alkoholistiäidistä ja pikkusiskosta kasvaa päivä päivältä.

Aksel solahtaa tutun tiimin jäseneksi Helsingin väkivaltarikosyksikössä. Ensimetreillä vastaan tulee nuoren miehen murha, jonka tutkinta ei heti ota edetäkseen. Kun vyyhti lopulta alkaa raottua, yllättävät käänteet johdattavat ravisuttavaan lopputulokseen.


Kirsi Pehkonen; Karhuvaaran uhri


 Murhatutkintaa luontokuvakeskuksen miljöössä. Mukavan luontoystävällis-painotteinen ote ja jokusia todella osuvia ajatelmia ihmisen luontosuhteesta ja "luontosuhteesta". Pisteet suurpetopositiivisuudesta. Dekkarinakin ihan ok.

Siri Østli; Uusien alkujen joulukalenteri

 

Uusien alkujen joulukalenteri on voimaannuttava kirja Fiestä, joka kokoaa elämänsä uudelleen aviomiehen jätettyä hänet. Apuna on sisar, joka puhelimitse järjestää Fielle joulukuun jokaiselle päivälle jonkun joulukalenteri-yllätyksen, tai paremminkin tehtävän. Pidin kirjasta, vaikka onkin tällaisat kevyttä hömppää. Vastaa Helmet-haasteen kohtaan: 27. Kirja kertoo jälleenrakentamisesta