perjantai 9. kesäkuuta 2023

Matt Haig; Syitä pysytellä hengissä

 

Matt Haigin kirja Syitä pysytellä hengissä on hänen oma tarinansa masennuksesta ja siitä, miten elämä (ehkä) voittaa sen jälkeen. Kirja sisältää omien kokemusten lisäksi listoja ja "ohjeita" masentuneelle, kuten 1. Käy lenkillä. 2. Muista että elämä voittaa. 3. Olet suurempi kuin masennuksesi. jne jne.

Jos nyt oikeasti kertoisin, mitä mieltä tästä kirjasta olen, niin voi hyvää päivää mitä kakkaa. Mutta koska olen kauhean kohtelias ja myötätuntoinen masentunutta Matt Haigia kohtaan, niin en sano. Samasta syystä en voi arvostella tätä Goodreads-sivustolle yhdellä tähdellä (did not like it), sillä kirjasta käy ilmi Haigin tarkistelevan omia arvosteluitaan Goodreads-palvelussa. En uskalla ottaa sitä vastuuta, että masentunut kirjailijamme näkee yhden tähteni ja päätyy epätoivoisiin tekoihin sen takia. Jätän siis kokonaan tähdittämättä. Tietenkin pidän masennusta masentavana ja koen myötätuntoa kaikkia masennukseen sairastuneita kohtaan. En ole itse ollut koskaan masentunut, mutta jos olisin, niin tuskin silti tykkäisin tästä kirjasta.

Yksi hyvä asia kirjassa oli. Matt Haig luettelee syitä pysytellä hengissä ja yksi niistä on vaniljafudge. Vaniljafudge! Nam. Olen asiasta samaa mieltä Mattin kanssa. 

Helmet-haasteeseen: 43. Kirja kertoo tulevaisuudesta niin, että siinä on toivoa

ja KM-haasteeseen: 60. Kirja, jota et normaalisti lukisi.

4 kommenttia:

 1. Hyvä postaus, kiitos tästä! Saa sanoa, mitä ajattelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Toivon, että kirjasta on hyötyä masentuneille, vaikka minuun se ei uponnut ollenkaan.

   Poista
 2. Itse sairastan kaksisuuntaista ja pidin kirjaa varsin hyvänä, lohdullisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, jos näin on, sillä kirjalla on heti tarkoituksensa ja se ajaa sen asian, joka pitääkin! Olla lohdullinen.

   Poista