torstai 23. syyskuuta 2021

Virpi Hämeen-Anttila; Juhannusyön painajainen


 Tämä oli jo 8. osa ihanaa 20 -luvun Helsinkiin sijoittuvaa Björk -sarjaa. Olen niin ihastunut tuohon aikakauteen ja kieltämättä myös itse Björkiin. Ja Björkin suhteista naisiin, naiseen... Björkin elämään pienessä poikamiesboksissa, ruuanlaittoon, siihen miten hän voitelee leivät apupoika Valkamalle ja keittää tälle kahvit... tai naamioituu tekoparran kanssa laitapuolenkulkijaksi, vaihtaa kävelytyylinsäkin alamaailmaan sopivaksi. Niin loogillista. Ja kieltolaki, viinatrokariveneet, kitarrit, kahvilat... niin romantillista.

Kirja alkaa nimensä mukaan juhannuksesta, sillä kesänviettosaaressa tapahtuu murha tai kaksi. Mutta ne henkilöt! Voihan pahus sentään, en meinannut oppia niitä koko kirjan aikana. Luin tätä e-kirjana, jolloin on vielä erikoisen vaikea selata koko ajan kirjan loppuun henkilöesittelysivulle. Tein sitä silti monta kertaa, enkä silti meinannut oppia henkilöitä. Silti nautin tästäkin sarjan osasta, vaikka aikaisemmat henkilökavalkadit ovat ehkä uponneet helpommin kovaan kallooni.

2 kommenttia:

  1. Olen tykännyt tästä Björk-sarjasta ja olen lukenut muistaakseni kuusi kirjaa. Nyt pari viimeistä on jäänyt lukematta. Täytyypä muistaa tämä, kun menee kirjastoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi nämä ovat niin ihania! Toivottavasti sarja ei koskaan lopu =) ... no näin ei saisi sanoa, parhaat pitää lopettaa ajoissa. Mutta silti.

      Poista