perjantai 23. syyskuuta 2022

Nora Roberts; Rehellinen petos


 Tämä Rehellinen petos oli ehkä vähän Nora Robertsin perustasoa alemmalla tasolla oleva romanttinen jännäri. Kirjan päähenkilö Kelsey Byden on aina luullut, että hänen äitinsä on kuollut, mutta sitten posti tuokin kirjeen naiselta, joka väittää olevansa Kelseyn äiti. Kelsey haluaa ottaa selvää juuristaan ja tietenkin tutustuu uudessa ympäristössä myös kiinnostavaan mieheen, Gabe Slateriin. Robertsille poikkeuksellisesti rakkaustarina alkaa jo kirjan alkupuolella. Kirjan juoni on sukujen ja sukupolvien välisessä juonittelussa ja vanhoissa väärissä, tai oikeissa, ratkaisuissa.

Mutta sitten!! Nyt meinasi mennä hermot ja pahasti. Kirjan tapahtumat sijoittuva hevostilalle ja kilpalaukka-maailmaan. Siis tiedättehän; jockeyt hevosten selässä kiertämässä laukkarataa. Ja aivan yhtäkkiä laukkakisan osallistujilla mainittiin olevan ravitilastoja ja kohta puhuttiin ravimaailman epäkohdista ja juonittelusta. Jollakin kilpailun seuraajalla oli ravilehtisiä vedonlyöntiä varten jne. Ravi! Raveissa on kyse on täysin eri urheilulajista, vaikka hevoset liittyy kumpaankin. Miten tällainen seikka voi mennä läpi yhtään mistään. Alkoi kyllä ärsyttää näin suuri käsitevirhe.

Toinen oli se, että en ole ihan varma, voiko vuosikkaan hevosen selkään jo nousta? Tähän haluaisin oikeasti asiantuntijan vastausta, mutta minulla vanhana hevostyttönä on kuvitelma, että vasta 3-4 vuotiasta hevosta aletaan ratsastaa. Eikö vuosikas ole vielä ihan varsa. Voiko sen jo satuloida ja ihminen nousta selkään? En tiedä amerikkalaista laukkakisa-derby -maailmaa tarpeeksi, mutta hyvin omituiselta kuulostaa tai sitten Amerikassa hevoset ovat erilaisia kuin Euroopassa. 

2 kommenttia:

  1. Hei :) Toinen entinen hevostyttö täällä. Olet oikeassa vuosikaalla (tarkoittaa vuoden vanhaa) ei todellakaan ratsasteta, sillä hevosen luusto ei siihen riittävän kehittynyt. Tarkistin vielä netistä. Eli arvelusi 3 vuotiaasta lähtien aloitetaan ratsastamisen opettaminen. 2 vuotiaallaan ei vielä varsinaisesti ratsasteta vaan voidaan totuttaa satulaan.

    Nuo Nora Robertsin kirjoissa on useinkin virheitä. Luin niitä joskus nuorena ja olen kyllä pistänyt merkille, että Nora Roberts tuottaa melkoista kyytiä kirjatuontoaan ja pistää vähän epäilyttämään miten ne kirjat tehdään. En mitenkään saa itseäni uskomaan, että yksi ihminen voisi pitää tuollaista kirjoitustahtia vuosikymmeniä.

    https://tietoinenratsastus.suvintuulet.fi/hevosen-luuston-kehittymisvaiheet-ja-niiden-merkitys-treenin-kannalta/

    VastaaPoista
  2. Ihanaa! En siis ole yksin, tämä hevosen ikä-juttu risoi todella =) Kyllä jää ärsyttämään oikeat asiavirheet.

    VastaaPoista