keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Jussi Adler-Olsen; Vartija

Edellistä Adler-Olsenia lukiessa ilmoitin, että alan olla kyllästynyt tähän vaivaannuttavaan huumoriin, joka puskee kirja kirjalta enemmin pinnalle näissä osasto Q-aiheisissa dekkareissa. No, kyllä se on edelleen minusta hyvin vastenmielistä, mutta aion lukea vastedeskin kaikki sarjan kirjat. Itse rikostarinan juoni näissä on aina erinomainen. Niin tässäkin.
Tämän kirjan ensimmäinen murhattu on Alberte, jonka tapausta tavallinen järjestyspoliisi yrittää selvittää ja juuri ennen eläkkeelle jäämistään hän soittaa Carl Morkille toivoen, että tämä jatkaisi tutkimusta. Carl Mork ei ota aluksi innostuakseen. Mutta pian koko osasto Q on jutun pauloissa. Jäljet johtavat uskonnollisen hippikultin juurille. Kultin johtaja on tehnyt todella taitavan katoamistempun.
Mutta miksi, oi miksi, kirjaan pitää tunkea sitä näennäistä vitsikkyyttä. Yksikään vitsi tai muka-hauska lauseenparsi ei naurattanut, päinvastoin; aiheutti suunnatonta myötähäpeää, noloutta ja kyllästymistä. Vähän niin kuin lasten kakka-huumori. Ei jatkoon.

2 kommenttia:

  1. Tämä kirjailija jaksaa rakastaa liirum-laarumin kirjoittamista teoksesta toiseen. Vartija-kirjan pituus n. 570 sivua, jotka olisi voinut tiivistää 300 sivuun! Päätin että tämä oli viimeinen Adler, jonka luin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet harvinaisen oikeassa! Todellakin tätä olisi voinut tiivistää puolella. Eikä ole ainoa sellainen laatuaan...

      Poista