perjantai 22. lokakuuta 2021

Rake Tähtinen; Musta joulu


 Kivaa kun on vaihteeksi tapahtumapaikkana joku ihan muu kuin Helsinki tai Turku. Nimittäin tällä kertaa Uusikaupunki! En ole ikinä lukenut yhdessäkään kirjassa mitään Uudestakaupungista. En myöskään tunne sitä kaupunkia millään tavalla, mutta iloitsen aina kun esitellään jotain muita kuin noita "tavallisia".

Musta joulu aloittaa Petäjämäki -sarjan. Valitettavasti Petäjämäki on vähän kliseinen poliisihahmo; eronnut viikonloppuisä. Joka joutuu monta kertaa pettämään lapselle annetut lupaukset tapaamisista, koska poliisityö vaatii niin paljon. Jotenkin tuttu juoni, niin nähty. Mutta jos sitä ei kauheasti harmittele, niin sittenhän tämä on ihan kiva murhatarina. Wicca-nainen murhataan ja Petäjämäki oppii paljon uutta selvitellessään murhaa. 

Pikkuisen harmittaa, kun kuuntelen samaan aikaan Arne Dahlin Sydänmaata ja siinä on hivenen samanlainen juoni kuin tässä. Eli lapsuusiän traumat, äidit, pojat... Toisaalta tuo Arne Dahl on kyllä niin sekavaa pulputusta, että en ymmärrä siitä juuri mitään. Musta joulu sentään meni jakeluun.

4 kommenttia:

  1. Olen pitänyt näistä Rake Tähtisen dekkareista. Ovat vähän erilaisia ja on kiva, kun ne sijoittuvat tänne länsirannikolle. Nyt moneen vuoteen ei häneltä ole tullut uusia kirjoja, valitettavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi jos on lopettanut kirjoittamisen! Itsekin vasta tutustun Tähtiseen, joten en ole edes googlettanut hänen kirjallista tuotantoaan.

      Poista
  2. Kiitos esittelystä, on minulle ihan tuntematon kirjailija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekin ihan uusi tuttavuus ja aion lukea loputkin, kuinka monta niitä sitten onkaan, en tiedä... vielä.

      Poista