lauantai 19. maaliskuuta 2022

M. J. McGrath; Lumipoika


 Lumipoika -dekkari sijoittuu Alaskaan ja sen hyytäviin tunnelmiin. Päähenkilö Edie Kiglatuk on tullut avustamaan ex-aviomiestään koiravaljakkokisassa.  Edie on itse kotoisin Ellesmerensaarelta, vielä paljon pohjoisemmasta inuiïttien maasta. Yllättäen hän löytää kuolleen vauvan ruumiin jään ja lumen peitosta ja siitä lähtee käyntiin salamyhkäinen poliisitutkinta. Lapsenmurhasta syytetään miestä, joka kuuluu eri uskontokuntaan ja lahkolaisiin. Mutta syyllinen saattaa löytyä lähempää. Tapahtumissa oma osansa on Anchoragen pormestarilla ja tiimillä. Alueella paljastuu ihmiskauppatapaus.

Rakastan Alaskaa! Olen myös omaksi ilokseni opiskellut paljon asioita eskimo-kansoista ja jupikeista sekä inuiiteista. Joten olen mielestäni jopa jonkin verran kartalla näistä kansallisuuksista. Silti tämän kirjan myötä olin aika sekaisin, kuka oli mitäkin. Olin sekaisin myös maantieteellisesti. Välillä oltiin etelämmässä ja välillä pohjoisemmassa ja vaikka kansissa oli Alaskan kartta, niin en oikein pysynyt kärryillä. Melko kiva dekkari silti.

Helmet-haasteessa: 2. Kirjassa jää tai lumi on tärkeässä roolissa


6 kommenttia:

  1. Tämänhän voisi ottaa lukulistalle, sopii niin hyvin tuohon haastekohtaan ja minua kiinnostaa pienten kansojen asiat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ainakin yrittää. Itse en ole vielä lukenut muita kirjoja tältä kirjailijalta, mutta pari niitäkin taitaa olla.

      Poista
  2. Minäkin rakastan Alaskaa ja muutenkin arktisia alueita. Tykkäsin McGrathin Jään muistista, mutta tämä Lumipoika jäi jostain syystä kesken, en enää muista miksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallaan en ihmettele, että jäi kesken, tässä oli jotain häiritsevää, irrallista, omituista...

      Poista
  3. Tämä oli jännä. Muistaakseni tässä oli karttakuva mukana, josta pystyi seuraamaan missä oltiin. Harmitti, kun huomasin tässä sarjassa ilmestyneen aiempia kirjoja, jotka olisi pitänyt lukea ensin, että pysyisi kärryllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, karttakuva oli kannessa, mutta silti en pysynyt kärryillä, missä mennään =). Olen jotenkin ihan onneton tämän maantietoni kanssa.

      Poista