Pontus esittelee kirjapinon |
Tartuin tähän epäseksikkääseen kirjaan, koska tarvitsin Helmet-haasteeseen kirjan, jonka kansi on yksivärinen (9). Sopisi kyllä myös esim. kohtaan 3 – Kirja aloittaa sarjan. Ja toisaalta myös sattumanvaraisesti valittuun opukseen, sillä löysin tämän sattumoisin Neil Hardwickin kirjan vierestä kirjaston hyllystä.
Ja olipahan se melkoinen lukukokemus. Kirja on vuodelta
1978 ja sekö se nyt on, joka tässä todella tuntuu ja näkyy. Hyvin erikoinen historiallinen rääsyistä rikkauksiin -kuvaus nuoresta naisesta Louisa Trotterista, joka
pestautuu hienoon yläluokan taloon Lontoossa, ensin keittiöapulaiseksi, sitten
lopulta kokiksi. Kirja kertoo Louisan tarinaa aatelisten palvelijana samalla,
kun keittotaidot kehittyvät ja päätyvät lopulta sellaisiin sfääreihin, että
Louisa haetaan laittamaan ruokaa kaikkein korkea-arvoisimmille vieraille, ihan
jopa kuninkaallisille. Minua olisi kiinnostanut lukea paljon enemmin ruokalajeista, joita kirjassa kokattiin ja historiallisista ruuanlaittomenetelmistä, valmistusaineista ja muusta sellaisesta. Kirja oli ehkä vähän koominen ja juoneltaan ohut, mutta sen verran Louisan tarina jäi kiinnostamaan, että eiköhän se seuraavakin osa tule joskus luetuksi.
Kirjailijalla on jotain tekemistä myös vanhan Kahden kerroksen väkeä (Upstairs Downstairs) - tv-sarjan kanssa, Mollie Hardwick lienee yksi sen käsikirjoittajista. Se on jo huomattavasti vakuuttavampaa viihdettä, kuin Hotellin herttuatar, joka oli jotenkin vielä vähän keskenkasvuinen.
Kirjailijalla on jotain tekemistä myös vanhan Kahden kerroksen väkeä (Upstairs Downstairs) - tv-sarjan kanssa, Mollie Hardwick lienee yksi sen käsikirjoittajista. Se on jo huomattavasti vakuuttavampaa viihdettä, kuin Hotellin herttuatar, joka oli jotenkin vielä vähän keskenkasvuinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti