sunnuntai 13. helmikuuta 2022

Jørn Lier Horst; Koodi

 

Tämä oli ensimmäinen Horst-kirjani, vaikka Wisting on tv-sarjana tuttu. Kirja sen sijaan onkin jo kirjailijan 12. romaani. Niitä aikaisempia en saanut käsiini ja vaikka yleensä olen todella tarkka ja ehdoton, että luen sarjat ilmestymisjärjestyksessä, niin tässä väärä järjestys ei häirinnyt millään lailla. En tosin voi lukea myöskään sellaisia dekkareita, jotka olen nähnyt jo tv-sarjana aiemmin.

Koodi oli oikein mukava, sujuva dekkari, ei väkivaltaa ja yli hilseen meneviä juonenkäänteitä. Ihan leppoisaa mukavaa poliisitutkintaa. Wisting on ystävystynyt jo vuosia sitten Martin Haugenin kanssa, heti sen jälkeen kun Martinin vaimo Katharina Haugen katosi. Naista ei löydetty koskaan. He ovat viettäneet joka vuosi katoamisen vuosipäivää ja mökkeilleet kalastuksen merkeissä Martinin kesämökillä. Nyt juttu avataan uudestaan ja Wisting paimennetaan vakoilemaan Martin Haugenia. Wistingin tytär Line tekee podcast-sarjaa toisen naisen katoamisesta ja nämä kaksi eri tutkintaa yhdistyvät jollain tavoin. 

Sain kirjan päätöksen eilen illalla ja olinko liian väsynyt vai mitä, mutta en muista, mikä tämä Katherine Haugenin kohtalo tässä kirjassa olikaan - sen toisen kadonneen naisen kohtalon muistan.

Helmet -haasteessa kohtaan: 6. Kirjan on kirjoittanut sinulle uusi kirjailija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti