tiistai 1. helmikuuta 2022

Pierre Lemaitre; Tulen varjot


 Voihan vitalis, tämän piti olla itsenäinen jatko-osa Näkemiin taivaassa romaanille... mutta en osannut yhdistää näitä kahta romaania toisiinsa millään lailla. Jälkikäteen totesin, että kyllä - onhan siinä yksi saman niminen hahmo. Näkemiin taivaassa -kirjassa esiintyi Eduard Pericourt ja tässä romaanissa alussa vietetään Marcel Pericourtin hautajaisia. Mutta siinä kaikki. Mitä ilmeisimmin ovat isä ja poika. En muista ensimmäisestä osasta mitään, ilmeisesti olen siitä kuitenkin pitänyt. Melkein nyt tekisi mieleni sanoa, että pidin Tulen varjoista vielä enemmin. "Sarjalle" on tulossa kolmaskin osa, toivottavasti se on yhtä hyvä.

Pankkiiri Pericourtin hautajaissaatto on menossa, kun lapsenlapsi Paul putoaa ikkunasta ja halvaantuu. Paulin äiti Madeleine keitetään monissa liemissä. Hän perii pankin ja suunnattoman omaisuuden, joutuu hoitamaan pyörätuoliin sidottua poikaansa ja tulee petetyksi monilla eri tavoilla. Mutta kosto elää.

Kirjassa ison osan saa myös Paul, josta tulee kuuluisan oopperalaulajan fani. Eurooppaan varjonsa heittää talouskriisin aika ja Hitlerin valtaan nousu. Ja kaiken tämän lisäksi kirjassa on taiten ripoteltua laadukasta huumoria. Kuuntelin kirjan äänikirjana ja nautin kovasti taitavasta lukijasta.

Helmet-haasteessani laitan kirjan kohtaan: 38. Kirjassa toteutetaan unelma tai haave 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti