tiistai 20. elokuuta 2019

Kristiina Lähde; Joku on nukkunut vuoteessani

Joku on nukkunut vuoteessani on kiva pikku kirjanen ihmisistä arjessa. Osa ihmisistä katoaa toisilta, osa itseltään ja jotkut ilmestyvät esiin, mutta vääriin paikkoihin.
Rosa herää siihen, että aamulla hänen vieressään nukkuu vieras mies. Tässä kirjan lähtökohta. Mukavia ja osuvia pieniä ajatelmia. Muutaman kerran naurahdin ääneen lukiessani. Parasta antia oli terveyskeskuslääkäri, jolla Rosa kävi valittamassa ongelmastaan, kun vieras mies oli ilmestynyt taloon. Ja Laura, joka kävi lääkärillä valittamassa, että huomasi viime viikolla miehen kadonneen jo vuosia sitten.

Ja sitten, kun olen kieli-addikti: onko kukaan koskaan kuullut sanaa lepettäminen!? Minä en ollut. Se on ilmeisesti vaatteiden viikkaamista ja laskostamista, sillä "vaatteiden uudelleen lepettämiseen kului aikaa, mutta pian pinot näyttivät yhtä siisteiltä kuin aiemmin". Kylläpä oli sana. Jotain murretta ehkä?

Löysin Kristiina Lähteen kirjan vahingossa. Etsin kirjastosta hauilla "muistihäiriöt" ja "dementia". Harmillisesti noista tärkeistä aiheista on kirjoitettu hyvin vähän. Mikä tappio! Tämä oli kuitenkin kategorisoitu niillä tageilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti