sunnuntai 4. elokuuta 2019

Lee Child; Kaukolaukaus

Kaukolaukaus ei ollut mielestäni muutaman aikaisemman Jack Reacher -sarjan dekkarin veroinen. Tässä Reacher ja ystävänsä sotapoliisi neiti Neagley pestataan selvittämään, kuka uhkaa varapresidentti Armstrongin henkeä. 
Romaanin naissuhteen muodostaa tällä kertaa Froelich, jonka kanssa Reacher pääsee muhinoimaan ja taustasuhdetta ylläpitää Neagley, jonka kanssa ei päästä muhinoimaan. Koko kirjan ajan minua häiritsi Froelich -nimi, sillä ajattelin joka kerta Frolic -nimistä koiranruokaa.
Pikantti erikoisuus: pahikset käyttävät suomalaista Oy Vaimennin Metalli Ab: n äänenvaimenninta, kauppanimellä Vaime ja tästä erikoisesta aseesta romaanissa riittää juttua useaan otteeseen. Oy Vaimennin Metalli Ab oli suomalainen firma, joka tosin on vaihtanut ilmeisesti nimeä sitten vuoden 2005 tai jotain. Juonen kannalta on tärkeää se, miten pahikset ovat saaneet käsiinsä Vaime mk2 -asetta, vaikka sitä Amerikassa käyttää vain salainen palvelu.

2 kommenttia:

  1. Vaimennin metalli oyssa käytetty äänen vaimennin on minun keksimä asen äänen vaimennin. Patentoitu europpassa USA ja kanada Japanissa. Vaime mk 2 on kiinteä vaimennin. Iso ja pienlle kaliiperille tehty vaimenin ase. Mm englannin kuninkaallinen asevoimille myytty Sakon tahdas asennettu asella. Myös sillöion normi Vaimennin Metalli oyssa tehty suomessa. Paitsi Sakolainen oli kallis. Sisa osa on samalainen. Vaime mk2 on pienois kiväärin vaimenettu lyhyt piipuinen. Ainoa ei normi kauppassa ei ole myytty ase on Tampere aseppajan Jatimatikin( kone pistoolli) siihen vaimennin laitettu ase. t, mitsuo

    VastaaPoista